”Massiivista svengiä ja energiaa, voimallista taituruutta, kaunismuotoista ja kekseliästä…”

Näitä kuvauksia käytti journalisti-muusikko Andrew Cronshaw merkittävimpiin kansainvälisiin maailmanmusiikkijulkaisuihin lukeutuvassa fRoots-lehdessä arvioidessaan Frigg-yhtyeen debyyttialbumia vuonna 2002. Nyt jo lähes kahdenkymmenen vuoden ikään ehtinyt septetti on kerännyt vuosien saatossa vertaistaan hakevan ansioluettelon, ja noussut maamme kansainvälisesti tunnetuimmaksi uuden kansanmusiikin superyhtyeeksi.

Frigg on valloittanut maailmaa vahvasti pohjoismaiseen pelimannimusiikkiin nojaavalla, länsimaisten kansanmusiikkityylien fuusiolla, jota kuvaamaan maailmanmusiikkimedia on kehittänyt termin nordgrass viitaten yhtyeen bluegrass-vaikutteisiin. Neljän viulun, kielisoitinten ja kontrabasson huippuunsa hiottu yhteissoitto ryyditettynä pirskahtelevalla ja humoristisella live-energialla on tehnyt vaikutuksen kuulijoihin ympäri maailmaa.

Yhtyeellä on vyöllään lukemattomien Euroopan kiertueiden lisäksi myös seitsemän Pohjois-Amerikan kiertuetta. Mittavaan kiertuekarttaan ovat kuuluneet monet tunnetut festivaalit kuten Celtic Connections, WOMADelaide, Rainforest World Music Festival ja Cambridge Folk Festival. Lisäksi Frigg on tavoittanut miljoonayleisöt esiintymisillään A Prairie Home Companion -liveradioshowssa sekä NHK World Japan -kanavan El Mundo -TV-ohjelmassa.

Friggin kahdeksas albumi “Frost on Fiddles” näki päivänvalon kesäkuussa 2017. Edellinen studioalbumi ”Polka V ” vuodelta 2012 valittiin vuoden kansanmusiikkilevyksi Suomessa sekä Teosto -palkintoehdokkaaksi. Arvostetuimmista maailmanmusiikkijulkaisuista Songlines on nostanut yhtyeen levyistä kaksi “Top of the World” -listalleen, minkä lisäksi fRoots, SingOut! sekä Rhythms ovat noteeranneet yhtyeen useaan kertaan näkyvillä artikkeleilla ja ylistävillä levyarvioilla.

Alunperin suomalais-norjalaisena aloittanut yhtye on muuttunut kokonaan suomalaiseksi, mutta pohjoismaiset piirteet ovat edelleen vahvat. Herkkä ja kaunis skandinaavinen sävelkieli dipataan bbq-kastikkeeseen, tarjoillaan tuoreena pálinkan kera ja nautitaan hyvässä seurassa.

Frigg on nyt ylväämmin oma itsensä kuin koskaan aikaisemmin.