Pohjoisen Euroopan kansanmusiikki kehittyy jatkuvasti. Alati vaivattomampi yhteydenpito tuo muusikoiden ulottuville maailman kaukaisimmatkin kolkat, mikä vauhdittaa kehitystä ja luo jännittäviä projekteja ja äänimaailmoja. Tässä kansanmusiikin ristiaallokossa loistaa kaksi pientä pohjoista perinnealuetta jotka ovat sinnikkäästi säilyttäneet oman musiikkiperinteensä elinvoimaisena. Alueet ovat maantieteellisesti kaukana toisistaan mutta molempia leimaa sama innostus ja omistautuneisuus perinnemusikkia kohtaan. Yhteys on tiedostettu jo vuosikymmenten ajan mutta nyt on aika yhdistää voimat.

Skotlantilainen Fiddlers Bid ja suomalainen Frigg ovat kaksi legendaarista kansanmusiikkiyhtyettä jotka ovat pitkäjänteisesti tehneet tunnetuksi ainutlaatuisista taustoista ammentavaa sävelkieltään; Fiddlers Bid Shetlannin saarten viuluperinteestä ja Frigg Kaustisen seudun viulumusiikista. Yhtyeillä on hämmästyttävän samankaltainen näkemys perinnemusiikista sekä sen uudistamisesta.

Heinäkuussa 2017 Frigg ja Fiddlers Bid soittivat ensimmäisen yhteiskonserttinsa saaden yleisöltä hurmioituneen vastaanoton reelien, jigien ja polskien ilotulituksellaan. Uusi, neljäntoista taiturimaisen muusikon massiivinen soundi oli syntynyt – tuore ja persoonallinen mutta kuitenkin helposti tunnistettava. Yhteistyön alku oli timanttinen ja lisää on tulossa – siitä ei ole epäilystäkään!