Frigg uusii joulukiertueensa

“Jokainen minuutti täydellistä nautintoa; yhteissoittonne ja laulunne, upeat ja persoonalliset solistit, lauluvalinnat ja sovitukset sekä yleisön tavoittava lämmin energia – ihanaa ja lämmittävää!” Kuulijan palaute

Viime joulun alla Frigg julkaisi paljon kiitosta saaneen levyn Joululaulut ja teki mittavan joulukonserttikiertueen. Yleisön pyynnöstä joulukiertueelle lähdetään tänäkin vuonna solisteina jälleen upeat Johanna Försti ja Timo Rautiainen.
Ohjelmistoon kuuluu koko kansan rakastamia tunnettuja joululauluja kuten Tonttu ja En Etsi Valtaa Loistoa, jotka ovat saaneet uuden muodon Friggin sovituksissa. Lisäksi kuullaan Joululaulut -levyltä tuttuja Friggin jäsenten säveltämiä uusia joululauluja, joiden lyriikat ovat kirjoittaneet nuoren kirjailijapolven kärkinimiin kuuluva Juha Itkonen ja Kaustiselta kotoisin oleva runoilija Antti Huntus. Aivan uusiakin, tätä kiertuetta varten tehtyjä lauluja ja sovituksia on luvassa.

”Projekti alkoi palavasta halusta tuoda aidosti kotoinen, lämmin ja sävykäs vaihtoehto nykyisen joulumusiikkitarjonnan rinnalle. Halusimme vangita tähän todellista ja maanläheistä joulua – kaikkia niitä tunnelmia, joita omiin, kansanmusiikin täyteisiin joulumuistoihimme liittyy. Johannalla ja Timolla on molemmilla vahvat kytkökset kansanmusiikkiin ja he olivat luontevia valintoja projektin solisteiksi”, kuvailee Friggin viulisti Esko Järvelä.

”Muissa pohjoismaissa on jo vuosia toteutettu joulumusiikkiprojekteja laajassa mittakaavassa kansanmuusikoiden toimesta ja yleisö on ottanut ne avosylin omakseen. Omassa versiossamme haluamme tarjota uusien sävellysten ja kansanomaisempien joululaulujen lisäksi myös tuoreita, itsemme näköisiä sovituksia kaikkein tunnetuimmista suomalaisista jouluklassikoista” Järvelä kertoo.

Joulukonsertti kiertää viidellä paikkakunnalla:

29.11. Kaustinen, Kansantaiteenkeskus klo 19-21
30.11. Oulu, Pohjankartanon juhlasali klo 16-18
4.12. Espoo, Sellosali klo 19-21
12.12. Kerava, Kerava-sali klo 19-21
17.12. Helsinki, Savoy-teatteri klo 19-21

Johanna Försti muistetaan ennen kaikkea Tanssii Tähtien Kanssa -orkesterin laulajana, Jo Stance -yhtyeen räväkkänä solistina sekä 2016 Tähdet tähdet -ohjelman tähtikilpailijana. Mestaripelimanni Kaisu Förstin tyttärenä kansanmusiikki näkyy kuitenkin vahvasti hänen taustassaan: hän aloitti musiikkiopinnot 10-vuotiaana soittimenaan viulu sekä opiskeli Kaustisen musiikkilukiossa ja myöhemmin Jyväskylän yliopistossa musiikkikasvatuksen laitoksella.

Timo Rautiainen on muusikko ja näyttelijä, joka tunnetaan parhaiten Timo Rautiainen & Trio Niskalaukaus -yhtyeen laulajana ja kitaristina. Soolouransa myötä Rautiainen on tehnyt aluevaltauksen myös kansanmusiikin pariin, jota hän opiskeli Kaustisella Ala-Könni -kansanmusiikkilinjalla vuosina 2012-2013. Vaikutteet kuuluvat Rautiaisen ohjelmistossa tarkoin valittuina suomalaisen kansanmusiikin helminä, mutta myös hänen omana tuotantonaan. Elokuussa 2017 julkaistiin akustinen Timo Rautiainen & Kansanmiehet-albumi.