Joululaulut-levy on julkaistu tänään 16.11.2018

Frigg julkaisee yhdeksännen albuminsa Joululaulut 16.11. ja lähtee kymmenen konsertin kiertueelle solisteinaan Johanna Försti ja Timo Rautiainen.

“Itselleni kansanmusiikin harrastajana ja suurena Frigg-fanina on todellinen kunnia-asia olla tässä projektissa mukana. Levykokonaisuus on mielenkiintoinen yhdistelmä uutta ja vanhaa, joka on toteutettu totutusta poikkeavalla tavalla”, Timo Rautiainen sanoo.

“Joululevyn teko Friggin kanssa oli todella hieno kokemus. Minuun teki suuren vaikutuksen se, miten sulavasti kaikki sujui! Olen päässyt tekemään monia joulukiertueita viime vuosina, mutta uskon että tästä tulee erilainen jo pelkästään ohjelmistonsa vuoksi. Kansanmusiikki on lapsesta asti ollut lähellä sydäntäni, joten tuntuu kuin palaisi musiikilliseen kotiinsa kun laulaa Friggin kanssa”, kertoo Johanna Försti.

Ohjelmistoon kuuluu koko kansan rakastamia tunnettuja joululauluja kuten Tonttu ja En etsi valtaa loistoa, jotka saavat uuden muodon Friggin sovituksissa. Lisäksi kuullaan erityisesti tätä levyä varten Friggin jäsenten säveltämiä uusia joululauluja, joiden lyriikoita ovat olleet kirjoittamassa mm. nuoren kirjailijapolven kärkinimiin kuuluva Juha Itkonen ja Kaustiselta kotoisin oleva runoilija Antti Huntus.

“Joulumusiikkiprojektia, sen tyyliä ja toteutusta joutui miettimään todella tarkkaan, sillä jouluun ja joululauluihin liittyy niin vahvoja mielikuvia niin musiikin kuluttajilla kuin tekijöilläkin. Johannan ja Timon laulutyyli sopii hienosti yhteen Friggin meiningin kanssa. Levyllä ja kiertueella on luvassa tunnelmia laidasta laitaan, kuulaasta kirkkaaseen ja riehakkaasta hauraaseen ja herkkään. Kiertue on meille erityinen myös siinä mielessä, että emme ole Friggin kanssa koskaan tehneet Suomessa näin mittavaa kiertuetta”, kuvailee Friggin viulisti Esko Järvelä.

Levyä voi ostaa mm. Friggin nettisivuilta tai digitaalisista palveluista (iTunes yms.)